Automatically translated. This page was translated automatically from German and has not been reviewed by our editors.Show original
Predators
Spotted hyena
Spotted hyena · Crocuta crocuta
Spotted hyenas are surprisingly social hunters with a powerful build, distinctive spots and loud laughter in Africa’s savannas.
Fact file
- Size
- Adults weigh 45 to 80 kg and reach a shoulder height of up to 80 cm
- Males and females
- Females are significantly larger and more dominant than males
- Sounds
- Characteristic ‘laughter’ and other howling, screaming calls
- Diet
- Carrion, but they also hunt medium-sized wild animals, insects and fruit
- Offspring
- After a gestation period of around 110 days, usually two to four young are born
How to identify Spotted hyena
You can recognise the spotted hyena by its sandy-coloured coat with irregular dark spots distributed across the whole body. The powerful front part of the body is immediately noticeable: the neck is muscular and the shoulders look particularly massive compared to the relatively narrow hips. The head is large, with heavy jaws and semicircular ears.
Adult spotted hyenas reach a shoulder height of up to 80 centimetres and a weight of between 45 and 80 kilograms. Their short tail ends in a dark tuft. Typical is the slightly sloping back line from the shoulders to the croup. On the face, the dark muzzle and the light, almost white eyes are especially characteristic.
More in the app
With Wildful Stories+ you also get in the app:
- general viewing tips
- 31 places where you can see Spotted hyena
Where Spotted hyena live
Namibia
- Etosha Nationalpark
- Brandberg
- Buffalo Core Area
- Bwabwata Nationalpark
- Caprivi-Streifen
- Damaraland
- Dolomite & Olifantsrus
- Erongo Gebirge
- Halali
- Hoanib
- Kalahari
- Kwando Core Area
- Mahango Core Area
- Mudumu Nationalpark
- Namib-Naukluft Nationalpark
- NamibRand Nature Reserve
- Namutoni
- Nkasa Rupara National Park
- Okaukuejo
- Palmwag
- Rundu
- Sossusvlei
- Spitzkoppe
- Swakopmund
- Twyfelfontein
- Walvis Bay
- Waterberg Plateau

